ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

Датум: 01. Jun 2020 14:22 Категорија: Новости

Важно обавештење за ученика 8. разреда:

Kao što je i najavljeno, jedna od ovogodišnjih novina su i prijave za dualne profile (dualna odeljenja), odnosno profile po dualnom obrazovnom modelu kako im je pun naziv.

Ove godine će ti profili biti jasno odvojeni od „običnih“ profila i imaće svoje zasebne šifre, a učenici će u svojim željama eksplicitno iskazivati želje za njima.
Namera i želja Ministarstva je da se stavi naglasak na ove profile, odnosno ovaj način obrazovanja, pa će s tim u vezi postojati i dodatne akcije sa namerom podsticaja upisa ovih profila.

Osnovna razlika je 
prijava za upis na dualni profil, odnosno dokument koji podnosi roditelj u matičnoj školi.

Tim dokumentom, odnosno tom prijavom, učenik stiče pravo prednosti prilikom rangiranja na bilo koji od dualnih odeljenja (za koji je iskazao želje) tako što će se na te profile prvo raspodeljivati učenici sa prijavama, a tek na preostala mesta će konkurisati i oni koji te prijave nemaju.
Podnošenjem ove prijave, učenik ni na koji način nije diskriminisan u pogledu svojih prava upisa profila koji nisu dualni, odnosno imaće sva prava i mogućnosti kao i da nije podneo ovu prijavu.

В А Ж Н О ! ! ! 




Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај