ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ 2020/21. године

Датум: 28. Avgust 2020 13:36 Категорија: Новости

У наставку вести ( прочитај ) налазе се најважније информације везане за почетак нове школске године.

Драги школарци, поштовани родитељи,
Желимо вам срећан почетак нове школске године!
          Ова школска година ће бити другачија од свих претходних, а како бисмо сви заједно били што безбеднији, молимо вас да се понашате у складу са правилима која ћемо вам представити...
          Часови ће трајати 30 минута, а одмори ће служити да замените прибор, свеске и уџбенике, као и да посетите тоалет уколико за то буде потребе. Велики одмори ће служити за проветравање учионица, а паузе између смена за чишћење и дезинфекцију простора у ком боравимо. Настава је организована тако да осигураа безбедност и здравље свих ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција.
          Приликом доласка у школу, потребно је да држите прописане дистанце. Биће прилике да се са другарима поздрављате и грлите, а сада је потребно да одржавате међусобну дистанцу. Када будемо улазили  школу,обавеза свих нас је да ставимо маске , дезинфикујемо руке и прођемо кроз дезо-баријеру са обе ноге. У холу школе је потребно да се минимално задржавате. Ходницима се крећете увек десном страном.Десна страна степеништа је за пењање, лева за силажење. И овде морамо одржавати безбедну дистанцу. То је минимум четири степеника. Трудите се да се не држите за гелендер, а уколико јесте,дезинфикујте одмах руке. Када будете улазили у учионицу, маске скидате тек када седнете у клупе. Приликом одласка у тоалет, морате ставити маске и водити рачуна о заузетости. У тоалету сме да буде онолико ученика, колико има кабина. Коришћење лавабоа за прање руку такође мора бити уз безбедну дистанцу. Сваки тоалет има упутство како се правилно перу руке.
          Часови физичког ће бити одржавани напољу кад год је то могуће, уз поштовање безбедне дистанце.
          Молимо родитеље да не шаљу децу у школу уколико се осећају лоше, имају температуру, кашљу, или су малаксали.
          Уколико неком ученику током наставе позли, наша школа ће, у сарадњи са надлежним институцијама предузети неопходне здравстено безбедосне мере, како би сви остали безбедни.
          Између смена биће обављено чишћење школе и дезинфекција учионица .
          Још једном вам желимо срећан почетак нове школске године и надамо се да ћемо сви заједно показати висок степен одговорности, тако што ћемо се међусобно чувати.

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Нова школска година почиње у уторак, 1.9.2020. године.

*Настава у преподневној смени одржава се за ученике I, II,  III и IV разреда, а  у поподневној смени  за ученике V, VI ,VII и VIII разреда. Сва одељења подељена су на две групе: групу А и групу Б. Списак ученика по групама ученицима и родитељима  доставиће одељењске старешине преко уобичајених канала комуникације (нпр. Вајбер група).

*Ученици од првог до четвртог разреда ће наставу похађати свакодневно. Настава за групу А почиње у 8:00, а за Б групу у 11:00.
 
*Ученици од петог до осмог разреда не похађају наставу свакодневно, већ сваког другог дана. Прве недеље (1.9-4.9.2020. године) ученици од петог до осмог разреда похађаће наставу према следећем распореду: Група А –среда и петак, Група Б – уторак и четвртак.

*Друге недеље (7.9-11.9.2020. године) ученици од петог до осмог разреда похађаће наставу према следећим распореду: Група Б – понедељак, среда и петак, Група А – уторак и четвртак.

*Група ученика која одређеног дана није на настави има обавезу да прати ТВ часове на РТС-у, као и да ради задатке које наставник постави на платформи за наставу на даљину.

*Ученици који из одређених разлога не долазе на наставу у школу, прате ТВ часове и наставу на даљину, односно извршавају своје обавезе редовно (раде домаће задатке, учествују у пројектима и друго).

*Ученици су у обавези да се придржавају свих мера у циљу заштите здравља и безбедности ученика. О овим мерама учитељице и одељењске старешине обавестиће ученика.

*За недоумице у вези са распоредом часова, група и звоњења ученици могу да се обрате одељењским старешина.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Пријем првака и петака
У циљу упознавања ученика првог разреда са учитељицом и ученика петог разреда са одељењским старешином, у понедељак 31.8.2020.године одржаће се састанци у просторијама школе.
1/1  А група у 16h, Б група у 17h, учионица број 8
1/2  А група у 16h, Б група у 17h ,учионица број 7
1/3  А група у 16h, Б група у 17h ,учионица број 9
5/1  А група у 16h, Б група у 17h, учионица број 16
5/2  А група у 16h, Б група у 17h, учионица број 18
5/3  А група у 16h, Б група у 17h, учионица број 17
 
          На улазним вратима школе, у суботу 29.8.2020.године, биће истакнути спискови са именима ученика 1.разреда и поделом на одељења и групе.
          Ученици на састанак долазе са родитељима.  Окупљање у школском дворишту треба да се избегне, а ученици и родитељи треба да одржавају препоручену физичку дистанцу..
 
С поштовањем,
Ивица Милинковић, директор школе

 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај