Конкурс за ученике

Датум: 08. Septembar 2020 10:11 Категорија: Новости

    

  Слоган овогодишње Дечије недеље је познати стих нашег чувеног дечијег песника Јована Јовановића Змаја:
            ,,Подељена срећа, два пута је већа".
      Обележавање Дечије недеље биће у периоду од 5. до 11. октобра ове године. Тим поводом расписан је литерарни  конкурс на тему ,,Зашто волим Србију".Право учешћа на конкурсу имају ученици млађих разреда(од 1. до 4.разреда) и старијих разреда (од 5. до 8.разреда) .Волели бисмо да ученици наше школе буду учесници конкурса. У приложеном конкурсу налазе се јасна упутства за писање и слање радова, као и врста награда за најбоље  радове.
 
 
                                                                         библиотекар школе
                                                                            Јелена Драговић

Организациони тим Дечије недеље, која ће се ове године одржати од 5. до 11. октобра у организацији Хуманитарне организације Дечје срце, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и  Министарства просвете, науке и технолошког развоја расписује
 

КОНКУРС

 
за најлепши литерарни рад на тему “Зашто волим Србију?”, у трајању од 03.09. до 23. септембра 2020. године.
 
Дечија недеља представља успешан модел сарадње државе, цивилних и професионалних организација на унапређењу права и положаја деце у Србији, у складу са Конвенцијом Уједињених нација о правима детета из 1989. године. Слоган овогодишње Дечије недеље је познати стих нашег чувеног песника, Јована Јовановића Змаја: “Подељена срећа, два пута је већа”.
 
Услови конкурса:

  • Право учешћа на конкурсу имају сва деца која похађају основну школу, као и деца у дијаспори истог узраста.
  • Састави ће бити награђивани у категоријама: од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда.
  • Радови се шаљу искључиво електронским путем на адресу: [email protected]  са насловом мејла (subject): За конкурс Дечије недеље, уз обавезну напомену у наслову мејла којој категорији припада рад.
  • Максимална величина рада је 2.000 карактера, укључујући размаке и интерпункцију.
  • Сви радови морају бити написани у worduи у заглављу морају да садрже име и презиме аутора/ке; име школе коју похађа и разред; место становања и контакт телефон.
  • Уколико желите образац за писање рада можете преузети на сајту: https://decjesrce.rs/site/index.php/cyr/
  • Један ученик може послати само један рад. Рад мора бити написан на српском језику. Радови морају бити оригинални, израђени самостално, у складу са пропозицијама конкурса.

 
Достављене радове оцењиваће стручна комисија коју чине: Љубивоје Ршумовић (председник стручне комисије), Перо Зубац и Мирјана Булатовић.
 
Уколико то епидемиолошка ситуација буде дозволила, у оквиру шестог дана Дечије недеље победници конкурса посетиће седишта највиших државних институција у Београду, где ће имати прилику да се упознају са њиховим радом, као и да пред њиховим представницима прочитају своје радове. Победници конкурса из дијаспоре биће укључени путем видео линка.
 
Учешћем на конкурсу дајете сагласност да рад буде објављен и прочитан на манифестацијама који се организују у оквиру Дечије недеље, да се објаве у електронским медијима и репродукују у штампи.
 
Достављени лични подаци користиће се искључиво као потпис за објављене радове, ради преузимања награда и организације учешћа победника конкурса у манифестацији Дечија недеља.
 
За све победнике конкурса биће обезбеђене вредне награде.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај