Хуманитарни турнир

Датум: 12. Decembar 2017 08:06 Категорија: Новости

Среда, 13.12.2017., од 19 до 21 час. Више у прилогу вести...

Основна школа „Светозар Марковић“
Краљево
Дел.бр.1678
11.12.2017.
 
ОБАВЕШТЕЊЕ О ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ
 
                Немања Аћимовић је до 2.10.2017. године био ученик одељења 5/1 наше школе. Од тада је због специфичности свог здравственог стања на болничком лечењу у Београду, где је тренутно ђак школе која има издвојено одељење при дечијој болници.
Лазар Тошић је ученик другог разреда медицинске школе, а до пре две године био је ученик наше школе. Након завршене основне школе сазнали смо да Лазар има озбиљан здравствени проблем и да је једино решење за њега лечење у иностранству.
Оба ученика имају озбиљне здравствене проблеме за које трошкове лечења не покрива здравствено осигурање. Тим поводом у нашој школи организована је акција подршке и солидарности са Лазаром и Немањом и њиховим породицама. Циљ нам је да у оквиру наших могућности помогнемо Лазару и Немањи да превазићу здравствене проблеме које имају и што пре се врате безбрижном одрастању и школовању. У оквиру ове акције реализоваће се следеће активности:
J      Захваљујући подршци Основне школе  „Јово Курсула“ из Краљева и директору Ивици Милинковићу, и сарадњи са КК „Слога“ у среду 13.12.2017. године са почетком у 19.00 часова у фискултурној сали Основне школе  „Јово Курсула“  биће одржане две кошаркашке утакмице у којима ће снаге одмерити ученици наше школе са младим кошаркашима КК „Слога“.
J      У четвртак 14.12.2017. са почетком у 18.00 часова у фискултурној сали наше школе биће одржан стонотениски турнир. Могућност учешћа на турниру имају заинтересовани ученици, њихови родитељи и запослени наше школе и заинтересовани наставници физичког васпитања и координатори УП из других основних школа.
Позивамо вас да присуствујете овим спортским догађајима и да се на тај начин, у складу са својим могућностима, укључите у акцију прикупљања новчаних средстава за подршку Лазару и Немањи и њиховим породицама.
 
Унапред хвала!
 
Председник Ученичког парламента Ана Киковић                                                                                                                             Директор школе:  Славица Павловић
 
Руководилац Тима за шк. спорт и спортске активности ученика
Ненад Лешевић
 
Координатор Ученичког парламента
Олга Дробњак



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај