Вања Удовичић, министар омладине и спорта

Датум: 08. Mart 2018 10:16 Категорија: Новости

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић посетио је нашу школу у оквиру акције опремања сто фискултурних сала у Србији, коју Министарство омладине и спорта реализује са Савезом за школски спорт Србије. Фотографије са посете су у ГАЛЕРИЈИ

Уручио нам је веома вредну донацију коју чине: два мултифункционална гола са мрежама, две кошаркашке табле са два зглобна обруча и мрежама, 40 лопти и мрежа за одбојку – донација су којом је опремљена и наша, међу 15 одсто фискултурних сала у Србији обухваћених овом акцијом. 
Министар Удовичић је истакао да му је изузетна част што се налази у Краљеву, „граду спорта, који претендује да буде и центар европског и светског спорта по организацији међународних такмичења, али и по организацији школског спорта“, у школи која је, како је рекао, центар организације школских такмичења. Он је, у пратњи градоначелника Краљева др Предрага Терзића, и других представника града, присуствовао својеврсном јавном часу физичког и дружио се са децом окупљеном око разних спортова.
„Желимо да обезбедимо ђацима да имају најбоље услове за бављење, првенствено, часом физичког васпитања, али и одличне услове за бављење рекреативним спортом. Ова, као и сале широм Србије, служе и за припреме и тренирања наших клубова, па самим тим обнављамо и спортску инфраструктуру за квалитетније бављење деце спортом. Жеља нам је да град Краљево постане центар европског и светског спорта кроз организацију великих међународних такмичења. Желимо да организујемо и већи број кошаркашких, одбојкашких, рукометних утакмица у Краљеву, али и да конкуришемо у будућности за организацију такмичења у атлетици и другим спортовима. Желимо да омогућимо свим грађанима да имају равномеран и правилан развој физичких и психичких способности. Драго ми је да је оволико деце из ове школе ушло у сустем школског спорта и што ће кроз овакав одличан рад са децом ова школа дати нове будуће европске и светске шампионе као што су наши одбојкаши Ковачевићи, који су похађали ову школу“, рекао је министар Удовичић. 
Он је истакао настојања Министарства да промовише спорт кроз школе, да јача систем школског спорта, промовише здраве стилове живота и да не само наши најбољи спортисти имају право на овакав вид бављења спортом и рекреацијом, већ и наши најбољи математичари, хемичари, биолози, да и она деца које не могу да буду најбоља на свету у спорту имају квалитетан час физичког васпитања, али и квалитетне услове за квалитетно бављење спортом.
Ученици наше школе су организовали јавни час из физичког васпитања у оквиру кога су били представљени различити спортови. 
Догађају су присуствовали градоначелник Краљева др Предраг Терзић, руководилац ШУ Краљево Бојана Маринковић, председник Градске скупштине Ненад Марковић, градски већници, представници Савеза за школски спорт и образовање на нивоу округа и града, као и представници бројних медија који су овај догађај забележили.
Директор школе се захвалио на веома вредној донацији која ће унапредити квалитет рада са ученицима и обезбедити услове за постизање још бољих резултата.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај