Новости

ВАЖНО!!!

Датум: 17. Septembar 2021 11:12 Категорија: Новости

Модел наставе од 20. септембра:
Сви ученици наше школе похађају наставу:
- наставу похађају комплетна одељења од 1. до 8. разреда
- настава се реализује по важећем распореду
- часови трају 45 минута ( важећи распоред школског звона )

НАПОМЕНА:
то конкретно значи да се ученици 7. и 8. разреда потпуно враћају на свакодневну наставу у школи.

Прочитај

Литерарни и ликовни конкурс

Датум: 17. Septembar 2021 10:14 Категорија: Новости

    

                                   ЛИТЕРАРНИ И ЛИКОВНИ КОНКУРС

*НЕПРЕСУШНЕ  СУЗЕ  КРАЉЕВАЧКОГ  ОКТОБРА*

Културни центар  „Рибница“  Краљево расписује литерарни и ликовни  конкурс поводом обележавања 80-годишњице краљевачког октобра. Тема конкурса је НЕПРЕСУШНЕ  СУЗЕ  КРАЉЕВАЧКОГ  ОКТОБРА.
 
Литерарне радове предати: свом учитељу / наставнику српског језика
Ликовне радове предати: свом учитељу / наставнику ликовне културе
РОК: 1. октобар 2021.

Опширније у наставку вестиПрочитај

Школско звоно

Датум: 31. Avgust 2021 14:12 Категорија: Новости

Напомена:
У среду, 1. септембра 2021. године, виши разреди неће имати претчас. Наставу почињу у својој учионици са својим одељенским старешином уз интонирање државне химне.

Прочитај

Распоред часова

Датум: 31. Avgust 2021 13:40 Категорија: Новости

Распоред часова:

У наставку вести прилог можете преузети у ПДФ-у.

Прочитај

Почетак школске 2021/22. године

Датум: 30. Avgust 2021 11:28 Категорија: Новости


Почетак школске 2021/22. године за ученике и раднике школе:

- Пријем првака ( радионица са ученицима и родитељски састанци ) - 31.8.2021.
1/1 - у 11 часова у холу наше школе
1/2 - у 12 часова у холу наше школе
1/3 - у 13 часова у холу наше школе
Спискови су истакнути на огласној табли ОШ "Јово Курсула"
 
- Родитељски састанци за родитеље ученика 5. разреда:
5/2 - у 09.00 часова у медијатеци  наше школе 31.8.2021.
5/3 - у 09.30 часова у медијатеци  наше школе 31.8.2021.
5/1 - у 17.00 часова у медијатеци  наше школе 01.9.2021.
 
Распоред часова за ученике виших разреда биће истакнут на сајту и на улазним вратима ОШ "Јово Курсула" 31.8.2021. године до 12 часова. Тада ће бити истакнут и распоред учионица у којима ће бити одељења виших разреда.

- Виши разреди наставу похађају само пре подне, од 8.00 ( претчас у 7.05 ), а нижи разреди наставу похађају у две смене:
* 1. и 2. разред после подне од 13.30
* 3. и 4. разред пре подне од 8.00
РОТАЦИЈА СМЕНА у нижим разредима врши се на месечном нивоу.

Прочитај

Важан подсетник за попуњавање "листе жеља"

Датум: 30. Jun 2021 14:11 Категорија: Новости

Поштована/поштовани,
 
          С обзиром да до Министарства са разних страна стижу информације, које се односе на обавештења о попуњавању листа опредељења и обављању лекарских прегледа, које основне школе дају родитељима, односно другим законским заступницима ученика осмог разреда, још једном наглашавамо:
 
1) Листе опредељења за наставак школовања (листе жеља) родитељи, односно други законски заступници, могу да поднесу електронским путем, преко Портала Моја средња школа, као ауторизовани корисници, или писменим путем, у матичној основној школи.
Оба начина подношења су равноправна и прописана чланом 10. Правилника о упису ученика у средњу школу ("Службени гласник РС", бр. 31/21 и 46/21).
На листи опредељења може да буде унето до 20 опредељења.
Начини подношења листе жеља равноправни су у смислу да оба начина производе исто дејство, односно, да оба начина значе да је ученик поднео листу својих опредељења за наставак школовања, са бројем и распоредом опредељења у складу са укупним бројем бодова са којим иде у расподелу и приоритетима приликом избора школа и смерова гимназије/образовних профила.
Основне школе не могу да захтевају од родитеља, односно других законских заступника, да 03. и 04. јула 2021. године дођу у школу и да непосредно предају листу жеља. Такође, не могу да захтевају да у листи буде унето свих 20 опредељења. Школе могу да ученицима дају савете о избору школа, али не могу да инсистирају да буде унето свих 20 опредељења.
Посебно, основне школе не би смеле да код родитеља, односно других законских заступника, изазивају забуну и уносе узнемирење изношењем информације, коју смо такође добили од узнемирених родитеља, да је изражавање листе жеља електронским путем преко Портала неважеће и да листе жеља које су поднете електронским путем неће ући у расподелу.
Основне школе су у обавези да провере да ли су сви ученици поднели листе жеља, на било који од два наведена, равноправна начина, и да о провери сачине службену белешку. Ово је веома важна обавеза школе, с обзиром да школа зна колико ученика осмог разреда има.
Уколико родитељ, односно други законски заступник не жели да поднесе листу жеља, потребно је да о томе школа такође сачини службену белешку, без инсистирања да долазе у школу и потписују изјаву о томе.
Према Календару активности, у основним школама оба дана, 03. и 04. јула 2021. године од 08-15 часова морају бити доступни запослени, ради евентуалног доласка родитеља, односно других законских заступника, који би желели да непосредно предају листе жеља.
 
2) Такође, из домова здравља добили смо информације да основне школе упућују ученике осмог који желе да упишу гимназију, да обавезно изврше лекарски преглед.
Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе прописани су здравствени услови за упис у одређене образовне профиле.
Наглашавамо да је у Конкурсу изричито наведено, као и много година раније, да за упис у гимназију није потребно подносити лекарско уверење, дакле, ученици који желе да упишу гимназију, нису у обавези да изврше преглед о испуњавању здравствених услова.
Подсећамо поново да се провера испуњености здравствених услова врши у тренутку уписа у средњу школу, дакле, основне школе не могу да траже од родитеља, односно других законских заступника да приликом попуњавања листе жеља доносе на увид уверење о испуњавању здравствених услова за наставак школовања.
 
Неопходно је да се директори основних школа, разредне старешине ученика осмог разреда и сви који учествују у активностима које се односе на попуњавање листе жеља, упознају са овим наводима и у складу са тим да дају обавештења родитељима и организују своје активности.
 
Срдачно,
Републичка уписна комисија
 
 

Прочитај

КУТАК БИБЛИОТЕКЕ - лектира, школска 2021/22.

Датум: 29. Jun 2021 08:36 Категорија: Новости

Драги ученици,овде можете добити поруке у вези са домаћом лектиром коју треба прочитати за наредну школску 2021/2022. годину.
Клик на Прочитај
                                                                                         библиотекар                                                      
                                                                                         Јелена Драговић,проф.српског језика


Прочитај

Листе жеља, ВАЖНО!!!

Датум: 28. Jun 2021 10:23 Категорија: Новости

У наставку вести можете прочитати све важне информације које се тичу подношења ЛИСТЕ ЖЕЉА

Прочитај

Првостепена жалба - ВАЖНО!!!

Датум: 27. Jun 2021 17:51 Категорија: Новости

У СВИМ ШКОЛАМА РОДИТЕЉИ МОГУ ЛИЧНО ПОДНЕТИ ПРИГОВОР ДАНАС, У НЕДЕЉУ 27.6. ДО 18 ЧАСОВА, ОДНОСНО СУТРА, У ПОНЕДЕЉАК ОД 8.00 ДО 13.00 ЧАСОВА. НА ПОРТАЛУ ЋЕ БИТИ ОМОГУЋЕН ПРИГОВОР ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ У БИЛО КОМ ТЕРМИНУ ДО СУТРА ДО 13 ЧАСОВА.

Прочитај

Подношење приговора на резултате Завршног испита, са тестова

Датум: 26. Jun 2021 11:02 Категорија: Новости

Приговори се могу подносити од куће - сајт https://mojasrednjaskola.gov.rs/ и приступне шифре коју сваки ученик има у књижици или на ИД обрасцу ( примерак за ученика ).

Такође, приговори се могу подносити и у школи у недељу, 27.6.2021. од 10.00 до 16.00. Родитељи, уколико приговор подносите у школи - откључан је службени улаз ( улаз за наставнике ), сачекајте у холу школе пријем код директора где ћете обавити процедуру заједно са директором школе.
Комплетна процедура се налази у прилогу.

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај