Обавештавање Школе и оправдавање часова

Датум: 19. Septembar 2024 15:26 Категорија: Новости

Поштовани родитељи,
Током ове школске године, а прошло је тек неколико недеља, многе одељенске старешине су приметиле да поједини родитељи не поступају у складу са Законом када је реч о обавештавању и оправдавању часова о чему су вас одељенске старешине обавестиле на првом родитељском састанку ове школске године. Због тога још једном подсећам родитеље на следеће:

  • У обавези сте да у року од 24 часа најкасније (пожељно је и пре самог одсуства, уколико имате информације које то наговештавају) обавестите одељенског старешину о одсуству вашег детета из школе (небитно да ли је у питању један школски час или више дана...) . То можете урадити доласком у школу или контактирањем одељенског старешине (мејл, СМС, вибер – по договору са ОС). Подсећам да тим поступком не оправдавате часове вашег детета, већ само обавештавате ОС о његовом одсуству.
  • У обавези сте да, искључиво вашим доласком у школу, а најкасније у року од 8 дана, оправдате часове за највише 3 везана дана одсуства вашег детета – уписивањем у посебну листу (има је сваки ОС) где наводите разлог и потписујете се –  уколико немате лекарско оправдање. Уколико ваше дете има одговарајуће лекарско оправдање (није битан број лекарски оправданих дана/часова) – није неопходно да долазите у школу, тада лекарско оправдање можете послати и по свом детету свом одељенском старешини. Такође, уколико је одсуство вашег детета трајало дуже од 3 дана, подразумева се да је дете било код лекара и да има лекарско оправдање којим оправдавате његово одсуство – уколико има изузетних ситуација у овом смислу, обратите се свом ОС у школи.
  • Све ово је у складу са Законом и ради се због безбедности ваше деце / наших ученика. У случају непоштовања ове Законом предвиђене мере  – бићете званично позвани од стране Школе, а о томе ћемо истовремено обавестити и надлежне службе ван Школе.
  • За свако унапред планирано одсуство детета до три дана (спортске активности, фолклор, породичне обавезе...) обратите се вашем ОС, унапред. За свако унапред планирано одсуство детета које траје дуже од три дана – обратите се директору школе за сагласност, унапред.
 
С поштовањем, директор ОШ „Јово Курсула“ Ивица Милинковић



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај